Akşam Yemeği İçin Sebzeli Fırın Köfte Tarifi

 


Sebzeli Fırın Köfte Tarifi


Bu akşam yemeği için hem besleyici hem de lezzetli bir tarif mi arıyorsunuz? Sebzeli fırın köfte tarifi tam size göre! Hem köfte hem de sebzeleri bir arada sunan bu tarif, pratikliği ve lezzeti ile sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte malzemeler ve adım adım tarifimiz...


Malzemeler:

 

Köfte için:

 

  • 500 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

 

Sebzeler için:

 

  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 1 orta boy kabak
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

 

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Hazırlanışı:

 

1.  Köftelerin Hazırlanması:

o    Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu, baharatları ve ince doğranmış maydanozu iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak köfte şekli verin.

 

2.  Sebzelerin Hazırlanması:

o    Patates, havuç, kabak, kırmızı ve yeşil biberleri dilimleyin. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile karıştırın.

 

3.  Sosun Hazırlanması:

o    Domates salçasını su, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile karıştırarak kaynatın.

 

4.  Fırında Pişirme:

o    Köfte ve sebzeleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine sosu gezdirin ve 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

 

5.  Servis:

o    Fırından çıkan sebzeli köfteleri sıcak olarak servis edin. Yanında pilav, makarna veya salata ile servis edebilirsiniz.

 

 

Afiyet olsun! Bu tarif ile blog sayfanızda takipçilerinize hem lezzetli hem de pratik bir akşam yemeği sunabilirsiniz!

 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.