AKŞAM YEMEĞİ İÇİN KREMALI MANTARLI TAVUK TARİFİ
Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi
Bu akşam yemeği için lezzetli ve pratik bir tarif mi
arıyorsunuz? O halde kremalı mantarlı tavuk tarifimize bir göz atın! Hem hızlı
hazırlanabilir hem de inanılmaz lezzetli. İşte malzemeler ve adım adım
tarifimiz:
Malzemeler:
- 4
adet tavuk göğsü
- 250
gram mantar
- 1
orta boy soğan
- 3
diş sarımsak
- 1
su bardağı krema
- 1
su bardağı tavuk suyu (ya da su)
- 3
yemek kaşığı zeytinyağı
- 1
yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
(isteğe bağlı)
- Maydanoz (süsleme için)
Hazırlanışı:
1. Tavuk
göğüslerini ince dilimler halinde doğrayın ve zeytinyağı ile ısıttığınız tavada
her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin. Tavukları bir tabağa
alarak kenara koyun.
2. Aynı
tavada tereyağını eritin ve doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun.
Ezilmiş sarımsakları ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.
3. Dilimlenmiş
mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
4. Krema
ve tavuk suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik ekleyin.
Sos kaynamaya başladığında, pişirdiğiniz tavuk göğüslerini tekrar tavaya
ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
5. Kremalı
mantarlı tavuğu geniş bir servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış
maydanoz serpiştirerek servis edin.
Afiyet olsun! Bu lezzetli yemeği pilav veya makarna ile
tamamlayabilirsiniz. Ayrıca, yanında taze yeşil salata da iyi bir seçenek
olacaktır.
Hiç yorum yok: