En Çok Tercih Edilen 10 Ferahlatıcı Soğuk İçecek Tarifi – Yazın Serinletici Seçenekler

 

 Yaz aylarının vazgeçilmez en çok tercih edilen 10  ferahlatıcı soğuk içecek tariflerini sizler için hazırladık. Afiyet olsun!

 


  1. Limonata Tarifi


 

Malzemeler

 

- 4 adet limon

- 1 su bardağı toz şeker

- 1 litre su

- Buz

 

 

Hazırlık

 

1. Limonların suyunu sıkın ve bir sürahiye dökün.

2. Şekeri limon suyuna ekleyin ve iyice karıştırarak eritin.

3. Suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

4. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.

 

 

Püf Noktası: Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.

 



2. Buzlu Kahve Tarifi


 

 

Malzemeler

 

- 1 fincan demlenmiş kahve

- 1 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı şeker

- Buz

 

 

Hazırlık

 

1. Kahveyi demleyip soğutun.

2. Şeker ve sütü ekleyip karıştırın.

3. Karışımı bir bardağa dökün.

4. Buz ekleyin ve iyice soğuyana kadar bekletin.

 

 

Püf Noktası: Kahveyi daha önceden dondurup buz olarak kullanabilirsiniz.

 



  3.  Nane Limonata  


 

Malzemeler

 

- 4 adet limon

- 1 su bardağı taze nane

- 1 su bardağı şeker

- 1 litre su

- Buz

           

 

Hazırlık

 

1. Limonları sıkarak suyunu çıkarın.

2. Naneleri ince ince doğrayın ve limon suyuna ekleyin.

3. Şeker ve suyu ekleyip karıştırın.

4. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.

 

 

Püf Noktası: Naneleri önceden hafifçe ezerek aromasını artırabilirsiniz.

 


  4. Soğuk Çay Tarifi


 

Malzemeler

 

- 4 adet poşet çay

- 1 litre su

- 1 su bardağı şeker

- 1 adet limon

- Buz

 

 

Hazırlık

 

1. Çayı sıcak suda demleyin ve soğumaya bırakın.

2. Şeker ve limon suyunu ekleyin, karıştırın.

3. Soğuk çayı buzdolabında soğutun.

4. Buz ekleyerek servis yapın.

 

 

Püf Noktası: Çayınızı daha yoğun bir tat için demleme süresini uzatabilirsiniz.

 



  5. Smoothie Tarifi


 

Malzemeler

 

- 1 su bardağı süt

- 1 adet muz

- 1 su bardağı dondurulmuş meyve (çilek, böğürtlen vs.)

- 1 yemek kaşığı bal

 

 

Hazırlık

 

1. Süt, muz ve dondurulmuş meyveleri blender'a koyun.

2. Balı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

3. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.

 

Püf Noktası: Meyveleri önceden dondurarak daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.

 



  6.  Şeftali Buzlu Çay


 

Malzemeler

 

-         4 poşet çay

-         1 su bardağı şeftali püresi

-         1 litre su

-         1 su bardağı şeker

-         Buz

 

 

Hazırlık

 

1.  Çayı demleyin ve soğumaya bırakın.

2.  Şeftali püresi ve şeker ekleyip karıştırın.

3.  Buz ekleyerek soğuk servis yapın.

 

 

Püf Noktası: Şeftali püresini taze şeftalilerle hazırlayarak daha yoğun bir aroma elde edebilirsiniz.

 

 


7. Frappe Tarifi

 

 

Malzemeler

 

- 1 tatlı kaşığı hazır kahve

- 1 tatlı kaşığı şeker

- 1/2 su bardağı su

- 1/2 su bardağı süt

- Buz

 

 

Hazırlık

 

1. Kahve, şeker ve suyu bir shaker'da çalkalayın.

2. Köpüren karışımı bir bardağa dökün.

3. Sütü ekleyip karıştırın.

4. Buz ekleyerek servis yapın.

 

 

Püf Noktası: Kahve miktarını arttırarak daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz.

 

 


8. Berry Limonata Tarifi

 

 

Malzemeler

 

- 2 adet limon

- 1 su bardağı böğürtlen

- 1 su bardağı şeker

- 1 litre su

- Buz

 

 

Hazırlık

 

1. Limonları sıkarak suyunu çıkarın.

2. Böğürtlenleri ezip limon suyuna ekleyin.

3. Şeker ve suyu ekleyip karıştırın.

4. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.

 

 

Püf Noktası: Böğürtlenlerin üzerine biraz şeker serpip ezdiğinizde daha tatlı bir aroma elde edersiniz.

 

 


 9. Hindistan Cevizi Suyu Tarifi


 

Malzemeler

 

- 1 su bardağı hindistancevizi suyu

- 1 su bardağı maden suyu

- 1 yemek kaşığı lime suyu

- Buz

 

 

Hazırlık

 

1. Hindistancevizi suyu ve maden suyunu karıştırın.

2. Lime suyu ekleyin ve karıştırın.

3. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.

 

Püf Noktası: Hindistancevizi suyu ve lime suyu miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

 



 10. Çilekli Soğuk Çay Tarifi

 

 

Malzemeler

 

- 4 adet poşet çay

- 1 su bardağı çilek püresi

- 1 litre su

- 1 su bardağı şeker

- Buz

 

 

Hazırlık

 

1. Çayı sıcak suda demleyin ve soğumaya bırakın.

2. Çilek püresi ve şekeri ekleyin, karıştırın.

3. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.

 

 

Püf Noktası: Çilek püresini taze çileklerle hazırlayarak daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz.

 



Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. 



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.