En Çok Tercih Edilen 10 Ferahlatıcı Soğuk İçecek Tarifi – Yazın Serinletici Seçenekler
Yaz aylarının vazgeçilmez en çok tercih edilen 10 ferahlatıcı soğuk içecek tariflerini sizler için hazırladık. Afiyet olsun!

Malzemeler
- 4 adet limon
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- Buz
Hazırlık
1. Limonların suyunu sıkın ve bir sürahiye dökün.
2. Şekeri limon suyuna ekleyin ve iyice karıştırarak
eritin.
3. Suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
4. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.
Püf Noktası:
Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Taze nane yaprakları
ile süsleyebilirsiniz.

Malzemeler
- 1 fincan demlenmiş kahve
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- Buz
Hazırlık
1. Kahveyi demleyip soğutun.
2. Şeker ve sütü ekleyip karıştırın.
3. Karışımı bir bardağa dökün.
4. Buz ekleyin ve iyice soğuyana kadar bekletin.
Püf Noktası:
Kahveyi daha önceden dondurup buz olarak kullanabilirsiniz.

Malzemeler
- 4 adet limon
- 1 su bardağı taze nane
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre su
- Buz
Hazırlık
1. Limonları sıkarak suyunu çıkarın.
2. Naneleri ince ince doğrayın ve limon suyuna ekleyin.
3. Şeker ve suyu ekleyip karıştırın.
4. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.
Püf Noktası:
Naneleri önceden hafifçe ezerek aromasını artırabilirsiniz.

Malzemeler
- 4 adet poşet çay
- 1 litre su
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet limon
- Buz
Hazırlık
1. Çayı sıcak suda demleyin ve soğumaya bırakın.
2. Şeker ve limon suyunu ekleyin, karıştırın.
3. Soğuk çayı buzdolabında soğutun.
4. Buz ekleyerek servis yapın.
Püf Noktası:
Çayınızı daha yoğun bir tat için demleme süresini uzatabilirsiniz.

Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 adet muz
- 1 su bardağı dondurulmuş meyve (çilek, böğürtlen vs.)
- 1 yemek kaşığı bal
Hazırlık
1. Süt, muz ve dondurulmuş meyveleri blender'a koyun.
2. Balı ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar
karıştırın.
3. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.
Püf Noktası:
Meyveleri önceden dondurarak daha yoğun bir kıvam elde edebilirsiniz.

Malzemeler
- 4 poşet çay
- 1 su bardağı şeftali püresi
- 1 litre su
- 1 su bardağı şeker
- Buz
Hazırlık
1. Çayı demleyin ve soğumaya bırakın.
2. Şeftali püresi ve şeker ekleyip karıştırın.
3. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.
Püf Noktası: Şeftali püresini taze şeftalilerle hazırlayarak daha yoğun bir aroma elde edebilirsiniz.

Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı hazır kahve
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı süt
- Buz
Hazırlık
1. Kahve, şeker ve suyu bir shaker'da çalkalayın.
2. Köpüren karışımı bir bardağa dökün.
3. Sütü ekleyip karıştırın.
4. Buz ekleyerek servis yapın.
Püf Noktası:
Kahve miktarını arttırarak daha yoğun bir tat elde edebilirsiniz.

Malzemeler
- 2 adet limon
- 1 su bardağı böğürtlen
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre su
- Buz
Hazırlık
1. Limonları sıkarak suyunu çıkarın.
2. Böğürtlenleri ezip limon suyuna ekleyin.
3. Şeker ve suyu ekleyip karıştırın.
4. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.
Püf Noktası:
Böğürtlenlerin üzerine biraz şeker serpip ezdiğinizde daha tatlı bir aroma elde
edersiniz.
Malzemeler
- 1 su bardağı hindistancevizi suyu
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 yemek kaşığı lime suyu
- Buz
Hazırlık
1. Hindistancevizi suyu ve maden suyunu karıştırın.
2. Lime suyu ekleyin ve karıştırın.
3. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.
Püf Noktası:
Hindistancevizi suyu ve lime suyu miktarını damak zevkinize göre
ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler
- 4 adet poşet çay
- 1 su bardağı çilek püresi
- 1 litre su
- 1 su bardağı şeker
- Buz
Hazırlık
1. Çayı sıcak suda demleyin ve soğumaya bırakın.
2. Çilek püresi ve şekeri ekleyin, karıştırın.
3. Buz ekleyerek soğuk servis yapın.
Püf Noktası:
Çilek püresini taze çileklerle hazırlayarak daha yoğun bir tat elde
edebilirsiniz.
Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.
Hiç yorum yok: