30 Dakikada Fırında Peynirli Kabak Tarifi

 




 Giriş

Sağlıklı ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Fırında peynirli kabak tarifi hem besleyici hem de pratik bir seçenek. Sadece 30 dakikada fırında peynirli kabak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli yemek tarifi, hafifliğiyle de favoriniz olacak. Hadi tarifimize göz atalım!

 

 Malzemeler

 

- 4 adet orta boy kabak

- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 diş sarımsak (ezilmiş)

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 tatlı kaşığı kekik

- 1 tatlı kaşığı taze biberiye (doğranmış)

- 1/4 su bardağı taze maydanoz (doğranmış)

 

 Hazırlık Aşamaları

 

 1. Kabakların Hazırlanması

1. Kabakları iyice yıkayın ve uç kısımlarını kesin.

2. Kabakları uzunlamasına ikiye bölün ve içlerini hafifçe oyun, çekirdekli kısmı çıkarın.

3. Oyulmuş kabakları bir kenara koyun.

 

 2. İç Harcın Hazırlanması

1. Büyük bir kâsede rendelenmiş kaşar ve parmesan peynirlerini karıştırın.

2. Ezilmiş sarımsak, doğranmış biberiye, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin.

3. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

 

 3. Kabakların Doldurulması ve Pişirme

1. Kabakların oyulmuş kısımlarını hazırladığınız peynirli karışımla doldurun.

2. Fırın tepsisine bir parça zeytinyağı sürün ve doldurulmuş kabakları tepsiye yerleştirin.

3. Kabakların üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.

4. Önceden ısıtılmış 200°C (392°F) fırında yaklaşık 20-25 dakika, kabaklar yumuşayıp peynirler eriyene kadar pişirin.

 





 4. Servis

1. Fırından çıkardığınız peynirli kabakları servis tabaklarına alın.

2. Üzerine doğranmış taze maydanozu serpip sıcak servis yapın.

 


 Sonuç

Fırında peynirli kabak tarifi, hızlı ve sağlıklı bir akşam yemeği seçeneği sunar. Besleyici ve lezzetli bu tarif hem kendiniz hem de aileniz için harika bir öğün olacaktır. Tarifi denedikten sonra yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.