Pratik Tarifler
Günün Menüsü: Pratik ve Lezzetli Yemek Tarifi
Gündelik hayatın bir parçası olan öğünlerin çoğu zaman
bir vazgeçilmez sorusu haline gelmiş bugün ne yapsam, sizler için hazırlamış
olduğumuz günün menüsü ile hem pratik hem de lezzetli tarifleri paylaştık.
Afiyet Olsun!
1.
Kahvaltı: Avokadolu Yumurta
2. Öğle Yemeği:
Tavuklu Sezar Salata
3.
Akşam Yemeği: Fırında Somon ve Sebzeler
4. Tatlı: Hızlı Çikolatalı Kek
1. Kahvaltı: Avokadolu Yumurta
Malzemeler:
- 1 adet avokado
- 2 adet yumurta
- Tuz ve karabiber
- Kırmızı biber (isteğe bağlı)
- Limon suyu
- Taze soğan veya maydanoz (isteğe bağlı)
Yapılışı:
1. Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeğini çıkarın.
2. Avokado içini bir kaşık yardımıyla hafifçe oyun, içine
bir miktar limon suyu sıkın.
3. Her bir avokado yarısına bir yumurta kırın.
4. Üzerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı
biber ekleyin.
5. Avokadoları önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20
dakika pişirin.
6. Üzerine taze soğan veya maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz.
2. Öğle Yemeği: Tavuklu Sezar Salata
Malzemeler:
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet marul
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 su bardağı kruton
- 1/2 su bardağı Sezar sosu (hazır veya ev yapımı)
Yapılışı:
1. Tavuk göğüslerini tuz ve karabiberle tatlandırıp
ızgarada veya tavada pişirin. Dilimleyin.
2. Marulu yıkayıp doğrayın.
3. Marulu bir salata kasesine alın, üzerine dilimlenmiş
tavuk, rendelenmiş parmesan ve kruton ekleyin.
4. Sezar sosunu üzerine gezdirin ve karıştırın.
Sezar sosu tarifi;
- Ançuezi bol suda yıkayın ve ince bir şekilde doğrayın.
- Ayrı bir kabın içinde Calve Mayonez, ançuez, toz permasan peyniri, Knorr Sarımsaklı Çeşni, üzüm sirkesi, limon suyu, suyu homojen olana kadar karıştırın. Servis yapabilirsiniz...
3. Akşam Yemeği: Fırında Somon ve Sebzeler
Malzemeler:
- 2 parça somon fileto
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber
- Limon dilimleri
- Taze kekik veya dereotu
Yapılışı:
1. Sebzeleri yıkayıp doğrayın.
2. Bir fırın tepsisine sebzeleri yayın, üzerine
zeytinyağı, tuz, karabiber ve doğranmış sarımsak ekleyin.
3. Somon filetolarını sebzelerin üzerine yerleştirin.
4. Somonların üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ekleyin
ve limon dilimleri ile süsleyin.
5. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika pişirin.
6. Taze kekik veya dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/4 su bardağı kakao tozu
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı süt
- 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Yapılışı:
1. Fırını 180°C'ye ısıtın ve bir kek kalıbını yağlayın.
2. Bir kâsede un, toz şeker, kakao, kabartma tozu ve tuzu
karıştırın.
3. Başka bir kâsede süt, eritilmiş tereyağı, yumurta ve
vanilya özütünü karıştırın.
4. Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve pürüzsüz
bir karışım elde edene kadar karıştırın.
5. Hamuru hazırladığınız kek kalıbına dökün.
6. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
7. Kekin tamamen soğumasını bekleyin, dilimleyin ve servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok: